Ahşap Çatı yapımı Ustası İstanbul
Çağrı Merkezimiz 0530 153 78 60 + 0536 692 51 95
Çatı tamiri çatı aktarma kiremiz değişimi Moloz Taşıma Merkezi Duvar Yıkım Kırım Ustası Nakliyat İşleri
7/24 çağrı merkezimizden bilgi alabilirsiniz. çatı tamiri ve yenilemesi için bıraktığınız talep ile birlikte sizlere ulaşarak en kısa sürede tüm bölgelerden ustalarımız keşif için geleceklerdir.Tadilar içerinde duvar yıkım kırım ustalarımız profesyonel ekiplerimiz ile hizmetinizdeyiz. Talep oluşturmak için bize ulaşın.
YAYGIN KULLANILAN VE EKONOMIK OLAN BIR ÇATI TÜRÜDÜR. BU EN BASIT ŞEKILDE DÜZ ÇATI OLABILIR. BU DAHA ÇOK SANAYI YAPILARINDA GÖRÜLÜR. 0530 153 78 60 GSM 1 : 0536 692 51 95.EN YAYGIN UYGULAMA ŞEKLI ISE EĞIMLI ÇATIDIR.
EĞIM, KAR TOPLANMASINI AZALTMAK VE SU SIZDIRMAZLIĞI YÖNÜNDEN TERCIH EDILIR. KAR YÜKÜ YANINDA, BAZI DURUMLARDA, RÜZGAR ETKISI DE ÇATI IÇIN ÖNEMLI OLUR. ÇATININ ESAS TAŞIYICI ELEMANI AHŞAP ÇUBUKLARDAN MEYDANA GELEN KAFES SISTEMIDIR.KAFES SISTEM, AHŞAP ÇUBUKLAR BIR ARAYA GETIRILEREK TEŞKIL EDILIR. ÇUBUKLARIN BAĞLANTILARI DÜŞEY DÜZLEMDE OLUP, KAFES SISTEMLER BIRBIRLERIYLE BAĞLANIR VE BERABER ÇALIŞMALARI SAĞLANIR. ÜZERINDE AYRICA KAFES SISTEMLERI BAĞLAYAN AŞIK DENEN AHŞAP ELEMANLAR MEVCUTTUR. AŞIKLAR EĞILIMLI DOĞRULTUDA MERTEKLERE BAĞLANIR. BUNUN ÜSTÜNE DE ÇATI KAPLAMASI OLARAK AHŞAP TAHTALAR ÇAKILIR. ÜSTÜ ISE ÇATI KIREMITLERIYLE KAPLANIR. İSTENIRSE BU ARAYA BIR IZOLASYON TABAKASI KONULUR. BU ŞEKIL, ISININ TASARRUFU BAKIMINDAN ZAMANIMIZDA ÇOK TERCIH EDILMEKTEDIR.KIREMIT YERINE BAZI SANAYI YAPILARINDA OLDUĞU GIBI, ETERNIT VEYA ÇINKO OLUKLU LEVHALAR DA DÖŞENEBILIR. BU HALDE ÇATIYI AHŞAP TAHTALARLA KAPLAMAYA GEREK YOKTUR. BUNUN YANINDA YALITIMI SAĞLAMAK IÇIN BITÜMLÜ LEVHALAR DA SERILEBILIR. BU ŞEKILDE TEŞKIL EDILEN ÇATI, ARA BIR MESNED ISTEMEKSIZIN 8 M GIBI OLDUKÇA BÜYÜK AÇIKLIKLARA KADAR KULLANILABILIR. EĞER BÖYLE BIR ÇATI BETONARME DÜZ DÖŞEME ÜZERINE KONULUYORSA SIK SIK DÖŞEMEYE MESNETLEME YAPILIR. ÇATI EĞIMININ BINA DIŞ YÜZLERINE YAKIN, DIK VE IÇERLERDE DAHA AZ EĞIMLI TERTIPLENMESIYLE ÇATIDA KULLANILABILIR BIR HACIM DE TEŞKIL EDILEBILIR.
- Published in HİZMETLERİMİZ
Uygun Çatı aktarma Kiremit teras çatısı aktarma fiyatları
Antik çağlardan beri, mimari yapılarda çatı kaplama elemanı olarak kullanılan pişmiş toprak levha. Kiremitlerin hammaddesi kildir.0530 153 78 60 GSM 1 : 0536 692 51 95 Kil verimsiz bir topraktan alınan bir malzemedir. Böylece verimsiz topraklardan kanunlar çerçevesinde alınan kil, tuğla ve kiremit yapımıyla ekonomiye kazandırılır. Dışa bağımlı bir sektör değildir. İmalatında yoğun olarak insan emeğinden yararlanılır. Çok yaygın kullanıldığı için kil ocaklarından binaların yapılışına kadar binlerce insana iş imkânı yaratır.
Tuğla ve kiremitlerin üretim ve kullanım sırasındaki artıkları doğal ve pişmiş malzeme olması nedeniyle hiçbir yan etki yaratmaz. Üretimdeki artıklar mikronize edilerek tekrar üretimde kullanılır.
Tuğla ve kiremitler en önemli özelliklerinden biri yüksek ısı depolamasıyla bina içi regülasyonu sağlamasıdır. Kilin yapısı sayesinde üzerine aldığı ısıyı uzun süre muhafaza ederek sağlığa uygun olarak ısı geçişi sağmaktadır.
Farklı tipleri bulunmaktadır. Bunların çoğu adını ilk üretildiği yerden alır:
0530 153 78 60
0536 692 51 95
ASLAN PENÇESİ (SON MAHYA)
ÜÇYOL MAHYA
DÖRT YOL MAHYA
HAVALANDIRMA KİREMİTİ
VENEDİK
FLORANSA
İSOFLAT
CİREMİTTO
ÇİÇEK MAHYA
KENAR KİREMİDİ
YUVARLAK MAHYA
KÖŞELİ MAHYA
MARSİLYA
VALENSİYA
İLK MAHYA
OSMANLI (ALATURKA)
VİLLA
GRANADA
TOSKANO
Firmamız Çatı Ustası Çatı Tamiri Duvar Ustası İstanbul ÇAtı Tadilat yapı inşaat , Çatı ve izolasyon uygulamasını İstanbul başta olmak üzere türkiye genelinde sürdürmektedir. Dürüst bir çatı uygulama firması olarak müşterilerimize sunduğumuz kaliteli hizmet sonucunda güven vermeyi prensip edinmişizdir.
Çatı aktarma firması
Çatı Ustası Çatı aktarma Tamiri Duvar Ustası İstanbul ÇAtı Tadilat yapı inşaat Tecrübeli çalışma kadromuz ile ticaret hayatımızda doğruluk , güven ve kaliteli işcilik, parolasıyla yıllardır varlığımızı ve hizmetimizi sürdürmekteyiz. Kaliteli ürünler kullanılarak uygulamalarımıza kesin çözüm bularak sorunlarınızı maliyeti yükseltmeden çözüyoruz, müşteri isteklerini daima ön pilanda tutarak hizmetlerimizi GARANTİ belgesi dahilinde gerçekleştirmekteyiz.
Çatı Ustası Çatı Tamiri Duvar Ustası İstanbul ÇAtı Tadilat yapı inşaat Kalite parolamız ise müşterilerimize hizmet ve referanslarımızdır… Yapmış Olduğumuz Çatı hizmetlerini çatı uygulama firması olarak bu hizmetlerimizi firma garantisi dahilinde yapmaktayız.
- Published in HİZMETLERİMİZ
Şhıngle Çatı Şıngıl
çatı kaplama shingle çatı kaplama,sandviç panel çatı kaplama,onduvilla çatı kaplama,bakır çatı kaplama,kurşun çatı kaplama,keten çatı kaplama,çatı aktarma,çatı aktarma sistemleri,çatı kaplama malzemesi,ısı yalıtımı,su izalasyon,solid polikarbon,oluklu polikarbon,trapez kesitli levhalar,sandviç panel uyumlu polikarbon levha,kilitli sistem polikarbonat levha,çekme akrilik levha Shingle (Şıngıl ), düşük sıcaklıklarda dahi çatlamamaz, kırılma meydana gelmez. Kendinden yapışkanlı şeritli olarak imal edilir. Karın kaymasını önlemek için özel kurulumlara gerek yoktur. Diğer çatı kaplama malzemelerinden farklı olarak, çeşitli renk ve şekillerde sunulması çatının farklı ve güzel renklerde tasarlanmasını sağlamaktadır.
0530 153 78 60
0536 692 51 95
Kar yığınlarının çatıdan topluca kaymasını önler. Şingıl,mahya, saçak ve diğer parçalar ile donatılır. Bu da montajı kolaylaştırır ve kaplamanın kalitesini yükseltir. Shingle oldukça güvenli bir malzemedir.Statik elektriği biriktirmez, kıvılcım yapmaz, mıknatıs etkisini oluşturmaz, yıldırım çekmez Her türlü hava koşuluna, aşındırıcı ortamlara ve kimyasal asitlere karşı dayanıklıdır. Rüzgara karşı dayanımı yüksektir. Yağmur ve fırtınada sessizdir.
- Published in HİZMETLERİMİZ
Çelik Çatı Yapımı Ustası İstanbul
DAHA BÜYÜK AÇIKLIKLARI AŞMAK VEYA DAHA ÇABUK KURULMASI SEBEBIYLE ÇELIK ÇATILAR TERCIH EDILEBILIR. SANAYI YAPILARINDA DAHA YAYGIN KULLANILIR. AYRICA BU SURETLE ORTA KISIMDAKI ÇATI YÜKSEKLIĞINI DAHA DÜŞÜK TUTMAK MÜMKÜNDÜR. BÜYÜK AÇIKLIKLAR IÇIN EKONOMIKTIR.
0530 153 78 60
0536 692 51 95
KAPLAMALARI GENELLIKLE OLUKLU METALIK VEYA ETERNIT LEVHALARIYLA YAPILIR.
- Published in HİZMETLERİMİZ
Çatı İzolasyonu Isı Yalıtımı Su Yalıtımı
Çatı İzolasyonu Isı Yalıtımı Su YalıtımıYalıtım, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. Yalıtım malzemelerinin (yalıtkan) çeşitli tipleri vardır:
Isı akışını indirgemek için, ısıl (termal) yalıtkanlar.
Elektrik akışını önlemek için, elektrik yalıtkanlar.
Ses dalgalarını indirgemek için, akustik yalıtkanlar.
Bir malzeme her anlamda yalıtkan olmayabilir. Örneğin, elmas mükemmel bir elektrik yalıtkanı iken, çok kötü bir ısı yalıtkanıdır. Sentetik haldeki saf elmas, ısıyı bakırdan daha iyi iletir ve oda sıcaklığında bilinen en iyi ısıl iletkenlik katsayısına sahip katı malzemelerden biridir. Yani oda sıcaklığında bilinen en kötü yalıtkanlardan biridir.
Isı, doğal olarak yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğru akar ve direncin en az olduğu yol boyunca en fazla ısı akışı oluşur. Yüksek sıcaklık bölgesinin yanından, düşük sıcaklık bölgesine bir sıcaklık gradyeni oluşur. Isıl yalıtım, sıcaklık gradyeni içinden olan ısı akışını düşürerek, sıcaklık gradyenini korur.
Büyük alet/araçların birçoğunda yalıtım yer alır. Örneğin, fırınlarda, soğutucularda, dondurucularda ve su ısıtıcılarında. Çoğu halde, yalıtım çevreye olan ısı kaybını engellemeye yarar. Diğer hallerde ise, çevreden gelen ısıya karşı koruma sağlar.
İçindekiler
[gizle]1 Isı Transferi ve Yalıtım
2 Yalıtım İhtiyacının Nedenleri
3 Isı Yalıtım Malzemeleri
4 Su Yalıtımı ve İlgili Malzemeler
5 Ayrıca bakınız
6 Dış bağlantılar
Isı Transferi ve Yalıtım[değiştir | kaynağı değiştir] Ana madde: Isı yalıtımı
Giydirme Cephe Yalıtımı
Isı transferi üç yolla olur.
Kondüksiyon ya da iletim , madde veya cismin bir tarafından diğer tarafına ısının iletilmesi ile oluşan ısı transferinin bir çeşididir. Isı transferi daima yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğrudur. Yoğun maddeler genelde iyi iletkendirler; örneğin metaller çok iyi iletkenlerdir.
Konveksiyon ya da taşınım, katı yüzey ile akışkan arasında gerçekleşen ısı transferinin bir çeşididir. Akışkan içindeki akımlar vasıtası ile ısı transfer edilir. Akışkan içindeki veya akışkanla sınır yüzey arasındaki sıcaklık farklarından ve bu farkın yoğunluk üzerinde oluşturduğu etkiden doğabilmektedir.
Işınım yolu ile ısı transferi, fotonlar (elektromanyetik radyasyon) yolu ile olan ısı transferidir.
Yalıtkanlar, bu ısı transfer yöntemlerindeki ısı akışlarının düşürülmesi ile yalıtım sağlar. Örneğin; ince bir köpük (strafor) tabakası konveksiyon ve kondüksiyon ile olan ısı geçişini düşürür. Yansıtıcı bir metalik film veya beyaz boya ısıl yayınımı düşürür. Bazı malzemeler bir ısı transfer yöntemi için iyi bir yalıtkandır, fakat diğeri için kötü olabilir. Örneğin, metal bir tabaka ışınım için iyi bir yalıtkandır, fakat iletim için çok kötü bir yalıtkandır.
Yalıtım İhtiyacının Nedenleri[değiştir | kaynağı değiştir]
Çoğu ülkede, ısıtma ve soğutma işi için oldukça büyük miktarda enerji yani para harcanmaktadır. Evler ve binalar verimli ve doğru bir şekilde yalıtıldığında:
Enerji verimi artacak ve parasal olarak tasarruf sağlanacaktır.
Yalıtımın korunması için, ekstra bir güç ve maliyete gerek yoktur, kalıcıdır ve genelde bakım gerektirmez.
Konforu arttırır. Bina boyunca, sıcaklık dağılımı daha homojen olur.
Yalıtım, dışardan gelen gürültüyü emdiği için, ses yalıtımı da sağlar.
Genel bir kazanç olarak da, yalıtım sayesinde ısınma amacı ile yakılan yakıttan çevreye zararlı olan atık gaz geçişi azalmış olur.
Eğer bina kötü yalıtılmış ve kötü havalandırılıyorsa şu işaretler görülür:
Kış aylarında, taban altı ve tavan aralarında çiğlenme ve donmuş yüzeyler oluşur.
Yaz aylarında, tavan arası son derece sıcak ve bunaltıcı olur.
Yalıtımın mutlaka tüm bina ihtiyacı gözönünde bulundurularak yapılması gereklidir. Sadece yaşam mekanlarının yalıtımı, tavan ve taban yalıtımı olmadan doğru yalıtım şekli değildir. Bina ısısının sürekliliğini koruyabilmek için mutlaka ısı kaybı olan tüm alanların saptanması ve yalıtımda göz önünde bulundurulması gereklidir.
Isı Yalıtım Malzemeleri[değiştir | kaynağı değiştir]
Isı yalıtım malzemesi:Perlit
Elektrik Faz Baralarının pano gövedesinden yalıtımı
Bina ve tesisatlarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri ve standartları şu şekildedir:kaynak:İZODER kaynak2:Polistren Üreticileri Derneği – PÜD
Binalarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri ve ürün standartları:
Seramik yünü, TS EN 13161
Cam yünü, TS EN 13162
Taş yünü, TS EN 13162
Genleştirilmiş (Expanded) Polistiren (EPS), TS EN 13163
Ekstrüzyonla Üretilen (Ekstrüde) Polistiren (XPS), TS EN 13164
Poliüretan (PUR), TS EN 13165
Fenol Köpüğü, TS EN 13166
Cam Köpüğü, TS EN 13167
Mantolama, TS EN 13167
Çift Cam, TS EN 13168
Ahşap Lifli Levhalar, TS EN 13169
Genleştirilmiş Perlit (EPB), TS EN 13170
Genleştirilmiş Mantar(ICB) TS EN 13171
asbest
Tesisatlarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri ve standartları:
Camyünü, prEN 14303
Taşyünü, prEN 14303
Elastomerik Kauçuk (FEF) prEN 14304
Cam Köpüğü (CG) prEN 14305
Kalsiyum Silikat (CS) prEN 14306
Ekstrüde Polistiren (XPS) prEN 14307
Poliüretan (PUR / PIR) prEN 14308
Ekspande Polistiren (EPS), prEN 14309
Polietilen Köpük (PEF), prEN 14314
Fenolik Köpük prEN 14315
Su Yalıtımı ve İlgili Malzemeler[değiştir | kaynağı değiştir]
Yapılarda su yalıtımı, suyun veya nemin yapı içine girmesine veya yapı elemanlarını sürekli bir biçimde etkileyerek teknik ve görsel olarak bozmasına engel olmak amacıyla uygulanır. Bu bozulmalardan en sık karşılaşılanı özellikle bodrum katlarda zemin içerisinde mevcut olan suyun temel duvarlarından veya zemin plağından sızarak bina içerisinden rutubete yol açmasıdır. Su yalıtımını kabaca şu gruplara ayırmak mümkündür:
Topraktan yükselen neme karşı zemin plağının yatay düzlemde yalıtılması (yalıtım örtüleri, drenaj levhası vs. ile)
Duvarların topraktan yükselen neme karşı yatay düzlemde yalıtılması (duvar bariyeri vs.)
Zemin seviyesinin altında kalan duvarlara yatay düzlemde etki eden suyun düşey yöndeki elemanlarla yalıtılması (yalıtım örtüleri, drenaj levhası vs. ile)
Zemin seviyesinin üstünde düşey yöndeki elemanlarda ve çatılarda yalıtım
İdeal bir su yalıtımında; yapının bulunduğu yerdeki iklim, yer altı su seviyesi ve içeriği, yağış miktarı ve cinsi göz önüne alınarak yeterli kalınlıkta su yalıtım katmanı oluşturulur. Su yalıtımını Türkiye’de yaygın olduğu üzere sadece bitümlü boyalarla veya malzemelerle su yalıtımı yapmak artık uluslararası standartlara göre yeterli bulunmamaktadır. Bunun sonucu olarak EPDM (Etilen Propilen Dien Monomer kauçuk) membran , HDPE (Yüksek Yoğunluklu Polietilen) membran, TPO (TermoPlastik Polietilen) membran uygulamaları gibi çağdaş ve uzun süreli çözümler yaygınlaşmaktadır.
Drenaj levhası ayrıca Grobeton yerine alternatif olarak kullanılarak hem zemin plağının yükselen neme karşı korunmasını, hem de Grobetondan ucuz olması ve hızlı döşenmesi sebebiyle maliyetlerin düşürülmesini sağlar.
Su Yalıtımı konusunda yürürlükte olan Standartlardan bazıları:
- Published in HİZMETLERİMİZ
Çatı Ses Yalıtımı uygulama Ustası İstanbul
SES İZOLASYONU
Ses dalgalarını indirgemek için, akustik yalıtkanlar.
Bir malzeme her anlamda yalıtkan olmayabilir. Örneğin, elmas mükemmel bir elektrik yalıtkanı iken, çok kötü bir ısı yalıtkanıdır. Sentetik haldeki saf elmas, ısıyı bakırdan daha iyi iletir ve oda sıcaklığında bilinen en iyi ısıl iletkenlik katsayısına sahip katı malzemelerden biridir. Yani oda sıcaklığında bilinen en kötü yalıtkanlardan biridir.
0530 153 78 60
0536 692 51 95
Isı, doğal olarak yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğru akar ve direncin en az olduğu yol boyunca en fazla ısı akışı oluşur. Yüksek sıcaklık bölgesinin yanından, düşük sıcaklık bölgesine bir sıcaklık gradyeni oluşur. Isıl yalıtım, sıcaklık gradyeni içinden olan ısı akışını düşürerek, sıcaklık gradyenini korur.
Büyük alet/araçların birçoğunda yalıtım yer alır. Örneğin, fırınlarda, soğutucularda, dondurucularda ve su ısıtıcılarında. Çoğu halde, yalıtım çevreye olan ısı kaybını engellemeye yarar. Diğer hallerde ise, çevreden gelen ısıya karşı koruma sağlar.
Çatı Ustası Çatı Tamiri Duvar Ustası İstanbul ÇAtı Tadilat yapı inşaat yaptığı çalışmalarda İstenmeyen ve rahatsızlık hissi uyandıran seslere gürültü denir. Ses yalıtımı; yaşanan ortamı istenmeyen seslerden yalıtarak gürültünün zararlı etkilerinden korunmak, gürültülü alanlardan çevreye yayılan sesi azaltmak ve uygun kullanım koşulları oluşturmak amacı ile yapılan uygulamalardır
SES YALITIMI NERELERDE YAPILMALIDIR
Çatı Ustası Çatı Tamiri Duvar Ustası İstanbul ÇAtı Tadilatyapı inşaat yaptığı çalışmalarda Gürültünün zararlı etkilerinden korunması gereken alanlarda; Kütüphane, okul, hastane, yurt, otel, vb.
Çatı Ustası Çatı Tamiri Duvar Ustası İstanbul ÇAtı Tadilat yapı inşaat yaptığı çalışmalarda Çevreye yaydıkları gürültünün önlenmesi gereken alanlarda; jeneratör, hidrofor, kalorifer, yüksek ses düzeyine sahip eğlence yerleri vb.
Çatı Ustası Çatı Tamiri Duvar Ustası İstanbul ÇAtı Tadilat yapı inşaat yaptığı çalışmalarda Kullanım koşulu sese bağlı alanlarda; Sinema, tiyatro, konser ve konferans salonu, TV ve ses kayıt stüdyosu vb. yapılmalıdır.
Ses yalıtımında nelere dikkat edilmelidir ?
NOKTA yapı inşaat yaptığı çalışmalarda Yapıyı planlarken ses yalıtımına çok dikkat edilmelidir. Ayrıca yapıların duvar, döşeme, tavan, cam ve doğrama gibi elemanları belirlenirken ses yalıtım özelliği yüksek olan malzemeler kullanılmalıdır. Ses yalıtım malzemesi kullanılarak alt ve üst kat seslerinin geçişi ile komşu duvarlardan geçen sesler de engellenir.
- Published in HİZMETLERİMİZ